portál uživatelů
softwarů Autodesk

5 důvodů proč přejít na AutoCAD

AutoCAD

Znáte některé z těchto funkcí AutoCAD, které vám mohou ulehčit práci?   Export dat   Stalo se vám někdy, že ve vašem projektu byla spousta podobných objektů (bloků) a potřebovali jste rychle…

5 důvodů proč přejít na AutoCAD

Znáte některé z těchto funkcí AutoCAD, které vám mohou ulehčit práci?

 

Export dat

 

Stalo se vám někdy, že ve vašem projektu byla spousta podobných objektů (bloků) a potřebovali jste rychle zjistit, souhrnně jejich parametry? Například jakou mají okna barvu, či jaký typ kování je použit u zárubní? Všechny tyto parametry můžete zadat jako parametr v bloku a následně pomocí funkce Exportování dat převedete výpis těchto hodnot do přehledné tabulky s kterou můžete dále pracovat.

Dalším způsobem využití může být i pro konkrétní určení souřadnic bodu či obejktu. Máte v řešeném území navržené objekty (body, stromy, dopravní značky, sloupky, atp…) jednoduše exportujte do tabulky jejich polohopis a výškopis včetně názvu objektu a mnoha dalších informací. V průvodci exportu si zvolíte export konkrétních dat, které potřebujete. Pokud se chcete dozvědět více o této funkci navštivte podrobnější návod .

Modelování ve 3D

Posuňte své modely do další dimenze! Modelujte ve 3D s AutoCAD. Využijte svých znalostí z kreslení ve 2D v AutoCAD a přeneste tyto znalosti do třetí „z“ dimenze (3D). Modelování je jednoduché a ve stejném prostředí, na které jste zvyklí. Nemusíte složitě převádět model do jiných programů a formátů. Vše máte na jednom místě a pohromadě. Nejen že můžete kvalitně modelovat 3D objekty, ale zároveň můžete využít kvalitního renderovacího engienu, který běží na vzdálených serverech a nezatěžuje váš počítač, či využijte vnitřního renderovacího engienu. Do AutoCAD můžete vkládat jakékoliv vlastní 3D bloky, a nebo bloky, které stáhnete z různých serverů.

Parametrické bloky

 

Používáte často bloky a editujete jejich velikosti či parametry? Nebylo by jednoduší parametricky měnit jejich vlastnosti a rozměry pomocí pouhého tažení či zadání hodnoty parametru? Vyzkoušejte práci s parametrickými objekty. Stačí jednoduchá úprava statických bloků a rázem se z nich stává univerzální blok, který zrychlí vaši práci. Pomoci přidání parametru šířky, například ke dveřím, vám umožní používat jeden dynamicky se měnící blok pro více typů dveří. Zadáním parametru či tažením manipulátoru lehce změníte jejich rozměry a to bez nutnosti vstupování do editoru bloku!


Práce s mračnem bodů

 

Potřebujete osadit svůj návrh provozní linky či objektu do kontextu okolí či ověřit kolize se současným vedením. Využijte k tomu naskenovaná mračna bodů z laser scanningu, dronů či jiných zdrojů. Všechna tato data můžete využít i v AutoCAD, který je na tuto práci připraven.

Otevřené API a rozšíření zdarma

Pomoci otevřené API lze AutoCAD libovolně rozšiřovat o funkce/aplikace třetích stran a přizpůsobovat si tak AutoCAD dle vašich požadavků. Můžete využít z široké nabídky rozšíření zdarma z Autodesk App store (https://apps.autodesk.com), nebo si naprogramovat své vlastní rozšíření přesně na míru. AutoCAD se tak stává pomocníkem šitým na míru.

Další informace na našich webinářích:

  • Jaký AutoCAD® je ten pravý pro vaše procesy? Úterý 5.12. 2017 v 16:30

Autodesk’s Heidi Hewett vás provede rozdíly mezi AutoCAD® a AutoCAD LT® . Zjistěte, který CAD je nejlepším řešením pro vaše návrhy. Přihlásit se na webinář

 

  • 5 důvodů přechodu na AutoCAD®. Pátek 8.12. v 10:00

    Na tomto webináři Vám ukážeme 5 důvodů, proč přejít z AutoCAD LT® na AutoCAD®, a jak tento přechod vylepší vaše návrhy. Přihlásit se na webinář

 

Pokud máte nějaké dotazy, kontaktujte nás nebo autorizovaného prodejce.